Politiek nieuws op het web

Zoeken


Sargasso’s Stembekentenissen

Gepost op Tuesday, 8 June 2010 om 2:20 door in Uncategorized | No Comments »

sargasso logoWat media-fenomenen als Brussen, Bram en Broertjes stemmen daar kunt u alleen maar naar gissen. Maar bij Sargasso staat transparantie al jarenlang hoog in het vaandel enwel daarom geven wij bij verkiezingen traditiegetrouw een stembekentenis af. In 2006 haalden we nog een groot deel van de schrijvende blogosfeer over om ook een stembekentenis af te leggen. Dit jaar beperken wij het tot onszelf: redactie en associate bloggers van Sargasso. Maar laat dat u: reaguurder en/of blogger er niet van weerhouden om in de comments óók een stembekentenis af te leggen, we zijn benieuwd.

Steeph – GroenLinks – Omdat er een partij in de kamer moet zitten die daadwerkelijk iets wil doen aan de klimaatverandering en niet alleen maar een beetje voor de bühne halfzachte maatregelen neemt. Omdat ze als een van de weinig partijen echt opkomen voor de privacy. En omdat de rest van hun standpunten (op een paar na) me goed bevallen.

Michiel Maas – PvdA (Job Cohen) Om deze reden. En omdat de PvdA als grootste partij de beste garantie is dat Geert Wilders en zijn bruine leger van maatschappelijk teleurgestelden buiten de regering blijven. Ik heb wel behoefte aan een premier die bij grote problemen eerst even de schuifdeuren dichtdoet om eens goed na te denken. Al dan niet met een kopje thee.

Grobbo – GroenLinks (Femke Halsema) Omdat het GL enige partij is die onomwonden voor duurzaamheid kiest, verstandige meningen heeft over privacy, internet en samenleving. En niet met de PVV zal gaan regeren. Ik stem op Femke Halsema omdat ik haar als lijsttrekker een baken van rust en beschaving vind in gebrul van de ‘aanstaande premiers’.

Olaf Koens – NIET Olaf Koens woont in Moskou en KAN NIET STEMMEN omdat hij nog altijd zijn stembiljet niet heeft ontvangen. Hij zit zenuwachtig bij de brievenbus en wacht morgen de postbode op. In een onvrij land realiseer je je pas echt wat een groot en bevochten goed een functionerende parlementaire democratie eigenlijk is.

Carlos – Groenlinks (Femke Halsema) Omdat het een partij is die duurzaamheid centraal stelt, een realistische sociaal-liberale koers vaart en een pro-Europese houding heeft. Dat zijn essentiële elementen om de toekomst leefbaar te houden ..en Femke is uiteraard een prachtwijf.

El El – Pvda óf SP Stem al jaren rood, maar twijfel nog tussen Cohen en Roemer. Wie mijn stem krijgt, beslis ik mogelijk pas op de dag van de verkiezingen.

Cráchat – PvdA Omdat elke Belg strategisch stemt behalve de ideologische roedel vendelzwaaiers. Naar Nl overgezet is de partij die het meeste verdeling voor de meeste mensen voorstaat PvdA binnen het grote geheel van zekere regeringsdeelnemers. Als ik Nederlander zou zijn: GroenLinks, omdat die gewoon de meeste standpunten hebben die me bevallen, en het Nederlandse geloof in democratie toch nog iets onbesmetter is dan in Vlaanderen.

Perik – GroenLinks Scoort goed op duurzaamheid, privacy en durft ook beetje liberaal te zijn. Ik twijfel nog wel over D66.

Thomas van Aalten – GroenLinks (maar wel met D66 en niet de SP ernaast, graag) Ik ben voorstander van een progressief, internationaal georiënteerd politiek klimaat. Dat betekent zeker geen laissez-fair-liberalisme, maar evenmin geloof ik in het conservatisme van de SP. Ik vind daarom dat GroenLinks echt (meer) moet samenwerken met de progressieve liberalen van D66. Focus op ondernemerszin, (duurzame) technologie, open grenzen, modern onderwijs en minder staatsinterventie. Zo’n beweging GL + D66 zou nu al op 20 zetels uitkomen… btw ik vind Sara Kroos verschrikkelijk, en dat GL campagnelied ook…

Danny Jouwe – Voor de verandering Groenlinks (Femke Halsema) Ze blijft heel goed overeind bij al het partijpolitieke geschreeuw, zonder zichzelf te verlagen. Lijsttrekker en standpunten passen heel goed bij elkaar. GroenLinks belichaamt het redelijke alternatief (waarom is D66 ooit met die leus gestopt?)

Ingo Piepers – D66 (Alexander Pechtold) Liberaal, progressief, bereid een aantal meer fundamentele hervormingen uit te voeren, nadrukkelijke afkeer tegen Wilders, internationale samenwerking en pro-Europa. Maar ook: “eerst zien dan geloven”.

Daniël Hoenderdos D66 óf Groenlinks Ik ben het ongeveer even eens met D’66 als GroenLinks. Welke keuze ik maak, bepaalt mijn humeur denk ik. Als ik economische hervormingen, een realistische coalitiepartner en een pan-europese blik nét ff lekkerder vind klinken dan groene duurzaamheid en privacy wordt het Alex, en anders wordt het Femke. Beide partijen maken nog altijd evenveel kans.

Arjen Kamphuis – Groenlinks Omdat het de enige partij is waar heel af en toe nog een nieuw idee te vinden is. Nu Kees Vendrik niet herverkiesbaar is stem ik maar op Mariko Peters, die heeft nog een beetje inzicht in het belang van burgerrechten en in zowel de analoge als digitale wereld (bij de Piratenpartij zijn ook wel wat nieuwe ideeen maar die hebben te weinig tijd gehad om hun partij-organsatie en mensen op niveau te krijgen – over 18 maanden zijn er vast weer verkiezingen en dan ).

Hanedop – D66 (nummer 35, aar da’s omdat ik die toevallig ken) D66 omdat het een redelijke partij is in elke zin van het woord, verder denkt dan het hier en nu en kandidaten heeft uit iets meer dan alleen amsterdam en utrecht (da’s mijn grootste probleem met GL, waarom toch die berperking? Nederland is zoveel groter en diverser!)

mark – D66 Omdat de goeie Groen Linksers, VVD’ers en (een paar) PvdA’ers een eigen partij verdienen.

Dimitri Tokmetzis – …D66? Ik twijfel nog tussen Sybrand van Haersma Buma of Mirjam Sterk. Ik heb wel behoefte aan wat meer bemoeizorg, meer religie in de openbare ruimte, meer onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting (inclusief het recht om religie belachelijk te maken), graag zie ik mensen preventief gefouilleerd, bij de buren van een plaats-delict automatisch wangslijm afgenomen, etc. etc. Wie stemt er nou niet op dergelijke verlichte geesten? En als ik er niet uitkom, wordt het D66.

Hal Incandenza – Groenlinks Ten eerste omdat GroenLinks de beste integrale visie heeft op hoe een land (ons land) met de uitdagingen van deze tijd dient om te gaan. Omdat persoonlijke vrijheid, burgerrechten, duurzaamheid en economie elkaar niet uitsluiten. En ten tweede omdat ik mee mocht rijden met Femke naar huis ;), zoals te lezen in mijn stuk van vandaag.

Jorn – Pvda (Job Cohen) …vanwege Job Cohen. Wekt vertrouwen.

Eetschrijver – D66 (Alexander Pechtold) ‘t Was een eliminatieproces. Wilders was geen optie, Balkenende ook niet. Over de SGP heb ik het niet eens, en om Rita met haar filmpje heb ik vooral erg moeten lachen. Rutte is me momenteel te rabiaat rechts en belichaamt in extremis datgene wat de crisis heeft veroorzaakt. De SP is wat mij betreft een beetje Wilders-links, qua populisme. De PvdD zit in een spagaat tussen idealisme en economisch pragmatisme waar ze eerst uit moet zien te komen. De CU draagt, ondanks een aantal te waarderen ideologische punten, ook een refo-erfenis die gestalte krijgt in intolerantie tegen homo’s, onlangs nog bevestigd in Rouvoets ongemakkelijke statement. Halsema van GroenLinks diskwalificeerde zichzelf door haar angstige, demonizeurofobe reactie op de Wilders-docu, Cohen blijkt kiezers te willen paaien door het rookverbod in de horeca (ten dele) terug te draaien. En zo blijft alleen Pechtold over, die zich nog niet heeft gediskwalificeerd. Hopelijk doet hij dat in de komende 48 uur niet alsnog, want dan wordt het lastig.


Lees verder op http://sargasso.nl/archief/2010/06/08/sargassos-st…

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Laatste Reacties

P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
Lijkt mij ook!
SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
vergeef mij de fouten beer moet...
Meer reacties...

 

Tips, ideeën, suggesties?
tips@stemblog.nl