Politiek nieuws op het web

Zoeken


Vraag: Waar moet Wilders naartoe?

Gepost op Monday, 29 June 2009 om 2:00 door in Uncategorized | No Comments »

wereldkaartjeIn de afgelopen weken sprak ik regelmatig vrienden en collega’s die stellen dat als Wilders ‘aan de macht komt’ ze naar het buitenland vertrekken. Nu begeef ik mij als burgerwoordvoerder van de Linkse Kerk natuurlijk in uitermate kosmopolitische kringen. Voor hen is de implicatie van een dergelijke uitspraak niet meer dan t.z.t. écht werk maken van die expat baan in Ecuador, Namibië of PNG. Of anders de rechten van dat tweede Braziliaanse of Keniaanse paspoort gebruiken.

Maar nu zegt ook ruim een derde van de Turkse en Marokkaanse moslims in Nederland te gaan emigereren vanwege de groeiende populariteit van Wilders. Een dergelijke volksverhuizing zal naast veel persoonlijk leed ook desastreus zijn voor de Nederlandse economie. Om dit te voorkomen is het wellicht een beter idee om Wilders zelf te laten emigeren? Hij laat immers regelmatig weten lak te hebben aan de Nederlandse rechtsstaat waarin iedereen gelijk is.

Wilders zei onlangs nog op de Deense televee dat hij miljoenen moslims wil deporteren. Zodra “ze beginnen over sharia of jihad” stuurt hij ze dezelfde dag nog weg. Persoonlijk stuur ik een politicus die over deporteren begint liever weg. Al doe ik dat met pijn in het hart omdat ik mij als wereldburger ook verantwoordelijk voel voor het land waar naartoe Wilders zal worden uitgewezen. Toch zijn er best plekken op aarde te bedenken waar Wilders zich wellicht wat meer senang voelt zodat hij het volksmennen kan laten en zich stort op minder destructieve hobbies zoals orchideeën kweken of kokkerellen.

Nu rijst vanzelf de vraag? Waar naartoe Wilders uit te wijzen? Hieronder geef ik enkele suggesties maar aangezien het op dit weblog draait om interactiviteit doe ik een beroep op uw Wisdom of the Krauts. Kom dus gerust zelf met suggesties en wellicht draagt u op termijn bij aan een betere wereld?

Paraguay | Ruimte zat. Op de Chaco vindt hij er blanke (plat) duits sprekende koloniën van hardwerkende boeren. Als Limburger zal de linguïstische overstap naar het plat duits natuurlijk en soepel verlopen. Flirten met de periode ‘33-’45 blijft in Paraguay doorgaans beperkt tot onschuldige symboliek.

Zuid-Afrika | Leven in een gated community in Kaapstad of Johannesburg. Wilders kan vanachter de betonnen muren en het prikkeldraad aan de rand van zijn zwembad blijven fulmineren over tsunamis maar is in feite onschadelijk. In Zuid-Afrika hebben ze immers bewust afscheid genomen van de tijden van apartheid.

IJsland | Blond en blank. Tevens maakt het leven rond de poolcirkel het moslims vrijwel onmogelijk zich daar permanent te vestigen, het is immers lang wachten op zonsondergang tijdens ramadan in de zomermaanden… Hier zal Wilders volledig tot rust komen en zich wellicht toeleggen op het kweken van bananen in de geothermisch verwarmde plantenkassen.

Hongarije | Het land van zijn vriendin. Opzich een riskante optie aangezien het rechts-extremisme in de Hongaarse samenleving sterk in opkomst is. Maar wellicht dat het omdraaien van de rollen immigrant-autochtoon binnen zijn eigen relatie voldoende is om hem tot inkeer brengen?

Tuvalu | Eilandengroep in de Stille Oceaan die wordt bedreigd door de zeespiegelstijging. Dit wordt een testcase voor Geert’s flexibiliteit. Allereerst zal hij als klimaatontkenner moeten erkennen dat er wel degelijk een probleem is. En vervolgens kan dat probleem niet worden opgelost met het wegsturen van een bepaalde bevolkingsgroep. Ze zullen er samen moeten uitkomen, interessant.

Nederlandse Antillen | Positief omdat de nederlandse overheid dan nog een oogje in het zeil kan houden. Negatief omdat de lokale bevolking hem al kent. Er is tevens een gerede kans dat hij zich in dienst van Hugo Chavez ontpopt als een Vijfde Colonne die het venezolaanse leger binnenloodst en zo een PVV-doelstelling: ‘Antillen uit het koninkrijk’ alsnog verwezelijkt.

China | Gewoon omdat het kan. Het zorgt ongetwijfeld voor een stevige cultuurshock waardoor hij een tijd lang is gedesoriënteerd. Het gevaar bestaat wel dat hij na een tijdje ontdekt dat er ook moslims wonen in China, echter een opmars naar de politieke top zal binnen de communistische partij toch wat lastiger gaan dan destijds in de VVD.

(Ondanks dat Wilders lievelingsland Israël is, heb ik hiervoor bewust niet gekozen. Er lopen immers genoeg extreme denkers rond in dat land en de situatie is er uitermate explosief. Politiek en cultureel gezien zal Wilders snel een rol van betekenis kunnen gaan spelen, al is hij natuurlijk zelf (nog) geen jood.)

U wordt van harte uitgenodigd om uw eigen suggesties te vermelden in de comments.

Lees verder op http://sargasso.nl/archief/2009/06/29/vraag-waar-m…

Tags: , ,
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Laatste Reacties

P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
Lijkt mij ook!
SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
vergeef mij de fouten beer moet...
Meer reacties...

 

Tips, ideeën, suggesties?
tips@stemblog.nl