Politiek nieuws op het web

Zoeken


Voila: het redelijk groen-ultrarechts alternatief

Gepost op Monday, 13 April 2009 om 11:28 door in Uncategorized | No Comments »

Ik sta toch wel even te kijken van dat polletje hiernaast. GroenLinks was de gedoodverfde winnaar en wat gebeurt er? Pechtold gaat er met de hoofdprijs vandoor! Te leuk om als amateur-verkiezingsanalist niet even de kans te grijpen het Sargasso-electoraat uit te benen. Maurice de Hond zal er vast wel een trend in ontdekken, maar persoonlijk kan ik er geen hoofdkaas van maken.
Is de bezoekersschare lichtelijk aan het verrechtsen, of zijn er backstage krachten aan het werk geweest die de uitslag van dit polletje hebben beïnvloed? Verdacht is in ieder geval dat de respons aan de hoge kant is, vergeleken met eerdere peilinkjes alhier. Maar dan nog: die nek-aan-nek-race tussen Femke en Alexander had ik allerminst verwacht. Om nog maar te zwijgen van die derde plek voor Wilde Greet.
Dit drietal kan bijna een coalitie smeden!
De comments bij dit polletje geven ook weinig uitsluitsel over de motieven van de stemmers. Behalve dan dat de SP en de PvdA duidelijk uit de gratie zijn bij de Sargasten.De PVV verzamelt hier uiteraard de proteststemmen, want een polletje als hiernaast leent zich daar uiteraard goed voor. Zeker als de richtlijn is: U móet kiezen. Wat als daar had gestaan: U mág kiezen? Zou het wellicht zo zijn dat herinvoering van de stemplicht tot geheel andere peilingen/verkiezingsresultaten zou leiden?
Of is het wellicht zo dat dit polletje aantoont wat we allemaal wel weten maar niet hardop durven zeggen. Namelijk dat…

heel de burgerij het onderhand spuugzat is om telkens maar weer gepeild te worden en dat niemand geen cent meer geeft voor zijn eigen stem, laat staan voor die van anderen. Dat de contramine collectief wordt opgezocht omdat de PVV stelselmatig IN DE MEDIA wordt opgevoerd als de grootste partij EN HET NOG TWEE JAAR DUURT VOOR ER TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN ZIJN!!! En dat Pechtold almaar veren in zijn reet krijgt voor zijn rol in de oppositie. En dat Halsema kind aan huis is op het Mediapark te Hilversum. EN OMDAT DE PERS VOLKOMEN KRITIEKLOOS ALLE PEILINGEN TOT WAARHEDEN TRANSFORMEERT!!! Grrrr!

Lees verder op http://sargasso.nl/archief/2009/04/13/voila-het-re…

Tags: ,
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Laatste Reacties

P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
Lijkt mij ook!
SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
vergeef mij de fouten beer moet...
Meer reacties...

 

Tips, ideeën, suggesties?
tips@stemblog.nl