Politiek nieuws op het web

Zoeken


Nederland de enige dwarsligger?

Gepost op Tuesday, 24 May 2005 om 22:38 door in Europa | 4 Comments »

Nee Europese Grondwet Hoewel Balkenende er nog in gelooft, zie ik de donder wolken al hangen. De meerderheid van de Nederlandse bevolking zal tegen de Europese Grondwet gaan stemmen. En waarom? Voor de meeste ‘nee’ stemmers is het een emotionele keuze die niks te maken heeft met de grondwet. En om ons heen stemt het ene na het andere lid van de Europese Unie voor de grondwet. Buitenlandse ministers moeten zich zelfs met ons referendum bemoeien. Eerder deze week probeerde Joschka Fischer ons te overtuigen en vandaag was het de beurt aan Guy Verhofstadt. Maar niks en niemand schijnt te werken bij de Nederlandse bevolking. Worden we straks echt het enige land dat tegen is? Ik voorspel van wel en herhaal nogmaals wat ik eerder zei: “ik zie de zéér donkere donder wolken al boven Europa hangen”. En dat allemaal door dat kleine kikkerlandje…

Gerelateerde artikelen

4 Reacties op “Nederland de enige dwarsligger?”

  • Eric schrijft,

    En wie zei dat Nederland zijn zin niet kon krijgen in de EU doordat we te klein zijn. Nu kunnen in ons eentje de vooruitgang van de EU om zeep helpen!

  • Mr. Speaker schrijft,

    Het lullige is dat de regering nu een referendum gaat houden wat over niks gaat. Terwijl zaken die wel ergens over gingen nooit aan de bevolking zijn voorgelegd: Euro, Sjengen, etc. Er veranderd helemaal niets als je voor of tegen stemt het is toch allemaal al bepaald.

  • Viviane Rose schrijft,

    We weten nu dat we niet de enige tegestemmers zijn. Helaas wisten weinig dat je blanco kon stemmen. Want ik ben niet tegen de grondwet, maar ik vind dat enkele punten herzien moeten worden.
    En tuurlijk maakt het uit wat je stemt. Misschien heb je weinig stem, maar er gebeurd altijd wel iets mee. En ik stem, omdat ik vind dat het belangrijk is te stemmen. Als je gelooft dat niets veranderd, niemand meer gaat stemmen…ik denk dat dat zeker uit zal maken.(Ik ben laat met deze reactie….houdt iemand er nog mee bezig?)

  • Marius schrijft,

    Frankrijk had vóór ons al tegen gestemd. Wat ik mij afvraag is hoe politici het uberhaupt in hun hoofd halen om zoveel zaken op 1 hoop te gooien. Er zaten echt heel erg veel voordelen aan die grondwet, maar ook bepaalde nadelen die het uiteindelijk onwenselijk maken. Waarom werd er niet afzonderlijk over die dingen gestemd? Waarschijnlijk komt dat omdat er al handjeklap heeft plaatsgevonden tussen allerlei landen, politici en groeperingen. Dus in plaats van datgene in te voeren wat de mensen het beste vinden, wordt er over zo’n beetje elk onderwerp een compromis afgesloten dat vlees noch vis is. Hoe kan iemand zich echt een mening vormen over zo’n grote hoop compromissen?

    Ik denk dat met het stemmen tegen deze grondwet de vooruitgang in de EU uiteindelijk beter af is. De monsterlijke vorm en de daarvoor verantwoordelijke ontstaansgeschiedenis van de weggestemde grondwet kenschetsen precies die kanten van de EU waar we vanaf moeten. Dat kan niet door zo’n vreselijk voorbeeld daarvan aan te nemen. Tis misschien in eerste instantie triest, maar soms moet je een paar stappen terug om de juiste sprong te maken. Met halfbakken geschuifel kom je er niet.

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Laatste Reacties

    P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
    TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
    Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
    Lijkt mij ook!
    SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
    SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
    vergeef mij de fouten beer moet...
    Meer reacties...

     

    Tips, ideeën, suggesties?
    tips@stemblog.nl