Politiek nieuws op het web

Zoeken


Legalisering softdrugs

Gepost op Wednesday, 27 April 2005 om 10:35 door in Justitie | 1 Comment »

softdrugsVorige week heeft de Maastrichtse burgemeester Leers bij de Europese regeringsleiders aangedrongen op een beperkte legalisering van softdrugs, waarbij er onder strikte controle productie en verkoop kan plaatsvinden. De CDA politicus zei dat dit de enige manier is om deze vorm van criminaliteit en overlast aan te pakken. Begin deze week kreeg Leers al bijval van de nieuwe Minister van Bestuurlijke Vernieuwing dhr. Pechtold en vandaag blijken ook meerdere collega’s van Leers het met hem eens te zijn. Iemand die het niet eens is met deze aanpak van het softdrugs probleem is Minister van Justitie dhr. Donner.

Minister Donner is juist voor een harde aanpak van het probleem. Wanneer Leers zijn aanpak zou invoeren ”Dan wordt Zuid-Limburg de narco-staat van Europa,” aldus Donner tijdens een bezoek aan Heerlen en Kerkrade. Daarnaast heeft Donner Pechtold op de vingers getikt omdat het drugsbeleid van het kabinet onder het Ministerie van Justitie valt en niet onder Bestuurlijke Vernieuwing. Persoonlijk heb ik de legalisatie van softdrugs altijd een moeilijk vraagstuk gevonden. Ik zie softdrugs niet als iets wat ‘slechter’ is voor de samenleving dan alcohol en zou daarom al moeten vinden dat het uit de illegaliteit wordt gehaald. En door de softdrugs te legaliseren kan het uit het criminele circuit worden gehaald. Maar om het nou buiten de stad te plaatsen en een soort ‘wietboulevards’ te creëren. Mijns inziens krijg je dan de zelfde discussie als met de tippelzones en kennelijk werkte dat ook niet aangezien de drie grote steden hun tippelzone hebben gesloten. Ik zie steeds meer de tendens om de problemen die we niet kunnen oplossen maar buiten de steden te plaatsten. Gaan we de drugs, hoeren en aso’s bij elkaar plaatsen buiten de stad, zoals men vroeger deed met de melaatsen?

Tags: ,
Gerelateerde artikelen

1 Reactie op “Legalisering softdrugs”

  • Mr. Speaker schrijft,

    Het bewijst maar weer eens dat Herr Donner niet in dezelfde tijd leeft als de rest van Nederland.

    Verbieden is iets wat niet werkt! Een kind doet toch wat zijn ouders verbieden, de drooglegging in de VS was een totale mislukking en ook het drugsbeleid heeft alleen maar voor ellende gezorgd.

    Laten we nu als Nederland zijnde eens een keer verstandig zijn en het verbieden van softdrugs afschaffen. Via een “Holland Casino” achtige constructie kan de staat enorm veel geld verdienen aan de teelt en verkoop van softdrugs. Wordt minister Zalm ook weer blij van.

    Herr Donner gelieve terug te keren naar onze tijd en realiteit!!

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Laatste Reacties

    P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
    TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
    Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
    Lijkt mij ook!
    SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
    SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
    vergeef mij de fouten beer moet...
    Meer reacties...

     

    Tips, ideeën, suggesties?
    tips@stemblog.nl